Adobe Creative Cloud

Zawsze aktualne aplikacje i kontakt z kreatywną społecznością,

Synchronizacja plików i folderów


Zsynchronizuj pliki z komputera z chmurą Creative Cloud, aby zawsze mieć do nich dostęp. Pliki są natychmiast dostępne na wszystkich podłączonych urządzeniach, komputerach i na stronie Creative Cloud Files. Aby korzystać z funkcji synchronizacji plików, pobierz i zainstaluj aplikację Creative Cloud na komputer na wszystkich komputerach..

Wraz z kontem w usłudze Adobe Creative Cloud uzyskujesz dostęp do przestrzeni dyskowej online, dzięki czemu możesz korzystać ze swoich plików z każdego miejsca za pośrednictwem dowolnego urządzenia lub komputera. Zyskujesz możliwość podglądu wielu typów plików programów kreatywnych bezpośrednio w przeglądarce internetowej na komputerze, tablecie lub smartfonie. Typy te obejmują: PSD, AI, INDD, JPG, PDF, GIF, PNG, Photoshop Touch, Ideas i inne.

Aplikacja usługi Adobe Creative Cloud na komputer umożliwia synchronizację wszystkich plików. Wszystkie elementy, modyfikacje oraz operacje usuwania są odzwierciedlane na wszystkich połączonych z nią komputerach i urządzeniach. Jeśli na przykład zaktualizujesz plik .ai za pośrednictwem strony Zasoby Creative Cloud, zostanie on automatycznie pobrany na wszystkie połączone komputery.

Aby synchronizować pliki, wykonaj jedną z następujących czynności:

1. Skopiuj, wklej lub przenieś pliki do folderu Creative Cloud Files na komputerze.
2. W aplikacji wybierz kolejno opcje Plik > Zapisz lub Plik > Zapisz jako i przejdź do folderu Creative Cloud Files na komputerze.

Oryginalne pliki są przechowywane w komputerze lub na innym urządzeniu. Za pośrednictwem usługi Creative Cloud pliki są synchronizowane na wszystkich podłączonych urządzeniach.

Pliki można wyświetlać w Internecie na stronie Zasoby Creative Cloud. Po zakończeniu synchronizacji nie musisz pozostawać w trybie online — możesz wyświetlać pliki w folderze Creative Cloud Files lub na swoim komputerze.

Więcej informacji o tym, jak korzystać z plików przesłanych do chmury Creative Cloud, znajduje się w artykule Zarządzanie plikami.

Przestrzeń dyskowa i przydział miejsca

Przydział przestrzeni dyskowej zależy od typu członkostwa w usłudze Creative Cloud.

Plan subskrypcyjny Przydział bezpłatnej przestrzeni dyskowej
Za darmo 2 GB
Plan fotograficzny Creative Cloud 2 GB
Creative Cloud (pojedyncza aplikacja i pełny pakiet) 20 GB
Creative Cloud dla zespołów 100 GB

Usługa Creative Cloud synchronizuje z dowolnego urządzenia dane do 1 GB ponad ustalony limit. Następnie aplikacja na komputer przestaje synchronizować nowe pliki i wyświetlone zostaje powiadomienie o przekroczeniu limitu przestrzeń dyskowej. Wszystkie pliki, których nie można przesłać, oznaczone są czerwonym wykrzyknikiem. Można jednak nadal przenosić i usuwać pliki oraz zmieniać ich nazwę. Aby kontynuować synchronizację plików, usuń trwale pliki, co pozwoli zwolnić miejsce.